18 Kasım 2014 Salı

34.İstanbul Film Festivali Başvuruları Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl 11’inci kez Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali’nin 34’üncüsü, 4-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak. 34. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek, Türkiye’den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar 2015 yılında 10’uncu yılını kutlayacak!

Uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projeleri ile yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Köprüde Buluşmalar kapsamında Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nin yanı sıra sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum da düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar Atölyeleri’nin kazananları 16 Nisan Perşembe gecesi düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu’nda açıklanacak. Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları’nın işbirliği ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu’nun destekleyeceği isimler de yine aynı resepsiyonda duyurulacak.

Film Geliştirme Atölyesi’ne son başvuru tarihi 12 Ocak. Yapım Aşaması Atölyesi ile Türkiye-Almanya Ortak Yapım Film Projesi Geliştirme Fonu’na başvuruları ile ilgili ayrıntılar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Film Geliştirme Atölyesi’ne başvurular için son gün 12 Ocak

15-16 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek Film Geliştirme Atölyesi yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmek ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlıyor.

Korku, fantastik, komedi gibi farklı türlere de açık olan başvurular arasından seçilecek projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları için her yıl verilen ön hazırlık aşaması ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak bu yıl kapsamlı bir çalışma yapılacak. Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve/veya senaristler uluslararası yapımcı, dağıtımcı, fon, market ve yayın kurumu temsilcileri ile birebir toplantı yapma fırsatını bulacaklar.

Atölye sonunda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.000 dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü, Fransız Ulusal Sinema Merkezi CNC’nin 10.000 avroluk ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü MFI’nin Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak.

Atölye başvuruları 12 Ocak Pazartesi akşamına kadar yapılabilir. Yönetmelik ve başvuru adımları film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

Köprüde Buluşmalar filmleri 2014 yılında uluslararası  festivallerdeydi

Köprüde Buluşmalar filmleri, geçen yıllarda olduğu gibi 2014’te de birçok uluslararası festivalde yer aldı, ödüller kazandı. Kutluğ Ataman’ın, dünya prömiyerinin 64. Berlin Film Festivali'nde yapan filmi Kuzu, Avrupa Film Akademisi tarafından 2014 yılının en iyi 50 filminden biri olarak seçildi. Köprüde Buluşmalar filmlerinden, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın yönettiği Mavi Dalga, Melisa Önel’in yönettiği Kumun Tadı ve Hüseyin Karabey’in yönettiği Sesime Gel’in de dünya prömiyerleri 64. Berlin Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi Annemin Şarkısı, dünya prömiyerini yaptığı Saraybosna Film Festivali'nde "En İyi Film", Feyyaz Duman ise filmdeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu. Kaan Müjdeci’nin filmi Sivas ise Venedik Film Festivali’nde “Jüri Özel”, Abu Dhabi Film Festivali’nde ise “En İyi Senaryo” ödüllerini kazandı. Filmdeki performansıyla beğeni toplayan Doğan İzci de Abu Dhabi Film Festivali’nin “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Köprüde Buluşmalar filmleri, ulusal festivallerde de pekçok ödül kazandı. Kuzu, Annemin Şarkısı ve Sivas gibi prömiyerini yurtdışında yapan filmlerin ulusal arenada kazandıkları başarıların yanı sıra, Esra Saydam ile Nisan Dağ'ın yönettiği Deniz Seviyesi ve Nesimi Yetik’in yönettiği Toz Ruhu filmleri de özellikle Adana Altın Koza Film Festivali’nden aldıkları ödüllerle başarıya imza attılar.

Köprüde Buluşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar
facebook.com/koprudebulusmalar
twitter.com/koprudebulusma

İstanbul Film Festivali’ni takip etmek için:
film.iksv.org
istfilmfest.tumblr.com
facebook.com/istanbulfilmfestivali
twitter.com/istfilmfest15
instagram.com/istfilmfest