18 Mart 2015 Çarşamba

‘’TÜRKİYE ÇAY İÇİYOR’’ ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI

Türkiye'de her gün 250 milyon bardak çay tüketilmektedir. Kültürümüzün bir parçası olan çay, bizim için sohbettir, dostluktur, paylaşmaktır, misafirperverliktir, samimiyettir, iletişimdir, sevgidir, emektir, gelecektir, topraktır... Kısacası “çay hayat”tır. Çay ile paylaşılır tüm duygular.

Çay, güne ve hayata başlamak için keyifli bir nedendir. Sabah esnafımız güne çayla başlıyor, balıkçımız çay molası ile dinleniyor, sohbetlerimiz çayla tatlanıyor. Çay bir tutkudur ve sadece bu topraklara özgüdür çayı o meşhur ince belli bardağında içmek. Çaya yıllarını vermiş, çay demlemeyi sanat olarak görenlerin ekmek kapısıdır çay. Kültürümüzün bir parçası günlük hayatın vazgeçilmezi olan çay, sınıfsız bir içecektir.

Bazen uzunca yazılan metinlerin anlatamayacağı hissi, yaşamı, fotoğraf aracılığı ile algılıyoruz. Sanat güzelliğin ifadesidir düşüncesinden yola çıkarak, fotoğraf sanatı aracılığıyla çay tarafından bakılan hayatı insan öğesi ile birleştirerek fotoğraflarla kalıcı kılmak istedik.

 Bu amaçla;  “Türkiye Çay İçiyor” temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması ile her katılımcının çaya kattığı anlamı fotoğrafla bütünleştirmek istiyoruz. 20 bin TL ödüllü  yarışmanın ana sponsoru ÇAYKUR olacaktır ve yarışma koordinatörlüğü Ulusal Çay Konseyi tarafından sağlanacaktır.  Yarışmaya katılım ücretsizdir ve yarışma ülkemizde yerleşik bulunan 18 yaşını dolduran  amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır.



Ödüller:
Birincilik 10.000.- TL + Plaket
İkincilik 5.000.- TL + Plaket
Üçüncülük  3.000.- TL + Plaket
Mansiyon (2 adet)   1.000.- TL + Plaket
Sergileme (En fazla 30 adet)  250. -TL

Fotoğrafçıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma; sanata ve sanatçıya saygı bağlamında  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ( TFSF) desteğiyle düzenlenmektedir.
Yarışmamız, TFSF 2015/024 patronaj ile onaylanmıştır.

Seçici Kurul(Ada göre alfabetik sırayla):

1.Emin KANBUR   RİFSAD (Rize Fotoğraf Sanatı Derneği) Kurucu Kurul Başkanı

2. İzzet KERİBAR   EFIAP

3. Levent KARACAOĞLU BEAFSAD(Bergama Fotoğraf Sanatı Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı

4.Prof. Dr. Özer KANBUROĞLU İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yrd./ AFIAP

5. M. Reşat SÜMERKAN  Trabzon Fotoforum Kurucu Kurul Üyesi

TFSF Temsilcisi: Abdullah SEZGİN


Yarışma Tarihi
Yarışmanın Başlangıç Tarihi  : 15 Ocak 2015 Perşembe
Son Başvuru Tarihi    : 15 Mayıs 2015 Cuma saat: 23.00 (TSI)
Seçici Kurul Toplantı Tarihi   : 22 Mayıs Cuma saat:14.00
Sonuç Bildirim Tarihi   : 26 Mayıs 2015 Salı
Sergi ve Ödül Töreni Tarihi  : Haziran 2015’in ilk yarısı

 Yarışma Başvurusu:

Yarışma duyuruları Ulusal Çay Konseyi’nin web adresi www.ulusalcaykonseyi.org.tr- ile ÇAYKUR’un www.caykur.gov.tr web adreslerinde ve TFSF’nin   www.tfsf.org.tr  ve  http://tfsfonayliyarismalar.org/  adreslerinde duyurulacaktır.

Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi http://www.tfsfonayliyarismalar.org/  adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleştirilecektir.

 Yarışma sonunda Sergi ve Ödül Töreni düzenlenecektir.

 İletişim:

 Dilek ALTUN

Ulusal Çay Konseyi Proje Koordinatörü

 Tel: 0464 217 43 13/ 213 20 30   Fax: 0464 217 39 94

e-posta: bilgi@ulusalcaykonseyi.org.tr