4 Kasım 2014 Salı

Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği Logosunu Seçti

Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği kendileri için düzenlediği logo yarışmasında logosunu seçti.


Yarışmaya 69 tasarımcı 109 eser ile katıldı. Jüri üyeleri ilk once logoları ön eleme ile daha sonra birebir eleme ile 20 adete kadar indirdiler. 20 logoyu tekrar değerlendirmeye alan jüri üyeleri önce ilk 10, sonra 5 adet logoyu sona bıraktılar. Logolar üzerinde tek tek değerlendirme yaptıktan sonra Atalay Gürsu’nun yapmış olduğu ‘cega-2’ rumuzlu tasarım birinci seçildi. Tasarımcı, logonun altına “grafiker, hayata farklı açılardan bakar” sloganı eklemiş ve böylece logosunu desteklemiş.  Jüri üyeleri logoda “BGTD” yazı karakterinin değişmesini ve alternatif olarakta renk kombinasyonlarıyla görmek istediklerini belirttiler. Böylece Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği logosu belirlenmiş oldu.

ÖDÜL GECESİ
Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede ilk 10 tasarım ve birinci logo açıklandı. Logo yarışmasında sponsor olan firmalara ve yarışmanın ilanlarının yayınlandığı gazetelere de plaket takdim edildi. Bursa Grafik Tasarımcılar Derneğin’nin 1. Yıldönümü dolayısı ile derneği kuran 7 grafik tasarımcıya da plaket verildi. Ayrıca onursal başkan ünvanı ile derneğe büyük katkıları olan Oğuz Dinçer’e de plaket takdim edildi.

1 YIL GEÇTİ
Derneğin 1. yıldönümü için Kuter PR Yapım Yayın ve İletişim firması tarafından hazırlanan tanıtım filmi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca Grafik Tasarımcı Burhan Geçer tarafından “Grafik Tasarımın Oluşum Evreleri” adında bir video gösteri sunuldu. Başkan Serkan Beyoğlu “Logo yarışmasına katılan tüm meslektaşlarımıza ve bu hece bizi burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği’nin 1 yılını filmde izlediniz. Dernek olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bizler iyi ve güzel işler yapmak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın derneğimize katılması ile birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

 Gecenin sunucusu İclal Şenyavaş’ın tüm katılımcılara teşekkür etmesi ve fotoğraflar ile gece son buldu.


1. logo - Atalay GÜRSU









































2. logo - Dilek SEZER







































3. logo - İlayda KAÇAR









































4. logo - Şeyma ALTIN