12 Mayıs 2013 Pazar

Fikrin Kapak Olsun


GDO’ya Karşıyız!
Son Teslim Tarihi: 22 Mayıs 2013 Çarşamba
“Fikrin Kapak Olsun”da üçüncü sayı için çalışmalar başlıyor. Yeni sayımızda konumuz “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar”. Yeni konumuzla ilgili detaylı bilgiyi “gdohp.blogspot.com” adresinde bulabilirsiniz.

Grafik Tasarım dergisinin her ay kapak görselini sizler hazırlıyorsunuz. Yeni sayının kapak görseli için belirlenen konu ve tarihi sizlerle paylaşıyoruz. İnsan vücudu aldığı gıdalarla beslenen, güçlenen, yaşayabilen bir sistemden oluşuyor. Gıdaların başka nedenlerle genetiğinin oynanarak, farklı bir yapıya dönüştürülmesi, sadece beslendiğimiz gıdayı değil, doğrudan o gıdayı alan bizleri de etkiliyor. Kötü sonuçları bilimsel olarak kanıtlanmış GDO’ların, hala yaygınlaşmaya devam ettiğini görüyoruz. Eğer bu gıdaların üretimi ve tüketimi devam ederse, insanlık yakın bir gelecekte korkunç bir hastalık ile değişime uğrayacak.

İstenen Çalışma: Bu sayıda istenen çalışma hem bir afiş hem de derginin kapağında yer alacak bir görsel olarak düşünülmeli. Daha önce sadece afiş istiyor, ardından bu afişteki görseli kapağımızda da kullanacağımızı ifade ediyorduk. Ancak, tasarımcıların yönlendirmeleri ile şimdi hem afiş hem de kapak görseli olarak da kullanılabilecek bir tasarım istiyoruz.

Beklenen Mesaj: Yapılacak tasarımlarda, GDO’nun gelecek için nasıl bir tehlike olduğunun vurgulanmasını ve böylece insanların konuya dikkatlerini çekmek istiyoruz.

SON KATILIM TARİHİ, ADRES, FORMAT ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR:
Katılımcılar çalışmalarını, konu kısmına “GDO” yazarak icerik@grafiktasarim.com.tr  adresine en geç 22 Mayıs 2013, Çarşamba akşamına kadar, 50 cm X 70 cm (dikey) ebadında, baskı kalitesinde PDF formatında yollamaları gerekiyor.

Çalışmalarda hiçbir kurumun logosu kullanılmayacak, sadece http://gdohp.blogspot.com adresi afişin bir yerinde görünür olarak, hedef kitleleri yönlendirecek bir adres olarak yerini alacaktır.

Bu proje tüm grafik tasarımcılara ve reklam tasarımcılarına açıktır.

Bu projede seçim ve uygulamalar Reklam Yaratıcıları Derneği ve Grafik Tasarım dergisinin tasarrufundadır.
Çalışmalarda kullanılan görsellerin telif konusu olmamasına (görsellerin ya tasarımcı tarafından çizilmesi/fotoğraf ise çekilmesi ya da telifi tasarımcı tarafından ödenerek satın alınmış bir görsel olması zorunlu / bunların dışında telifsiz bir görselin kullanılması) ve başka bir çalışmadan aktarılmamasına özen gösterilmesi (telif sorunu olan görselli çalışma, bu durum anlaşıldığında seçim dışı bırakılacak ya da yayınlanıp telif sorunu ortaya çıkarsa telif konusu tasarımcıyı ilgilendirecektir), Seçici Kurul tarafından önemli vurgulanmaktadır. Dergiye yollanan çalışmalara telif ya da çalışma ücreti ödenmemekte, bunun karşılığı olarak açılacak olan sergide ve kitapta yer alma sağlanmaktadır.

Herkes sadece üç farklı çalışma yollayabilir. Çalışmaları yollarken ad, soyad, e-posta adresleri, mobil telefon, ofis telefonu bilgilerinin tam olarak belirtilmesi rica olunur. Üç farklı çalışmanın, birbirlerinin uyarlamaları olmaması da yine isteklerimiz arasında.

Seçilen çalışmada, tasarımcılardan ek düzeltme istenebilir. Çalışmayı gönderen tasarımcılar, e-posta ile işlerini belirttiğimiz adrese yolladıkları anda yukarıda yazan tüm kuralları kabul etmiş sayılmaktadır.

Bu projenin duyuruları sosyal medya üzerinde, Grafik Tasarım derginde ve derneğin veri bankasındaki güncel üye e-posta adreslerine yapılmaktadır. RYD ve Grafik Tasarım dergisinin haberlerinden ve duyurularından sürekli yararlanmak istiyorsanız. Projeye katılmasanız bile güncel e-posta adresinizi icerik@grafiktasarim.com.tr  adresine yollayabilirsiniz.

SEÇİCİ KURUL:
Reklam Yaratıcıları Derneği ve Grafik Tasarım 3. Proje Seçici Kurulu:
Cahit Işık (Reklam Yaratıcıları Derneği Başkanı)
Bülent Fidan (Grafik Tasarım Genel Yayın Yönetmeni)
Uğur Batı (RYD Genel Sekreter)
Cemil Cahit Yavuz (Grafik Tasarımcı)
Ergin Gedik (RYD YK Üyesi / Grafik Tasarımcı)
Serap Paşalı (RYD YK Üyesi / Grafik Tasarımcı)
Ferhat Meşhur (RYD YK Üyesi / Grafik Tasarımcı)
Sosyal konulara destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.