5 Mayıs 2014 Pazartesi

Güneşin Yüzleri

Ahmet Güneştekin, 21 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında, Hollanda’nın önemli sanat kurumlarından Mark Peet Visser Gallery’nin Den Bosh’taki merkezinde kişisel bir sergi gerçekleştiriyor.

Güneştekin, “Yüzleşme” adlı sergi dizisiyle ediyor. Son dönemde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da önemli koleksiyonlarla bir çok saygın sanat kurumunun gözdesi haline gelen Güneştekin, kendisini Hollanda ve Belçika’da temsil eden Mark Peet Visser Gallery’de kişisel bir sergi gerçekleştirecek.

Hollanda’nın önde gelen sanat kurumları arasında yer alan galerinin Den Bosch’taki merkezinde gerçekleştirilecek olan sergi, Gezichtenvan de Zon / Güneşin Yüzleri / Faces of the Sun başlığıyla 21 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sergide Ahmet Güneştekin’in çoğu ilk defa sergilenecek olan Güneş Patlamaları ve Optik Degrade Serisi’nden özel tablolarla 3 boyutlu konstrüksiyonlarının yer aldığı farklı üsluplardaki 30’a yakın eseri sergilenecek. Ahmet Güneştekin, sergi öncesinde Mark PeetVisser Gallery bünyesinde, 6 – 13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Hollanda’nın en büyük sanat organizasyonu olan Art Breda uluslararası sanat fuarına yer alıyor.