5 Mayıs 2014 Pazartesi

1. İstanbul Seramik Sanat Günleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü 20 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde (Maksem) 1. İstanbul Seramik Sanat Günlerini gerçekleştiriyor.

Etkinlik, 20 Mayıs Salı günü saat 14.30’de Atatürk Kitaplığı’nda Prof. Dr. Güngör Güner’in sunacağı “Çağdaş Türk Seramiğinden Bir Kesit” başlıklı konferansla başlayacak.

20 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde (Maksem) Türk seramiğinin tüm kuşaklarından sanatçıların yapıtlarından oluşan karma seramik sergisinin açılışı yapılacak.

Bu toprakların kültürünü almış çağdaş seramik sanatçılarımızın eserlerindeki izleri bizlere yansıtacak olan 1. Seramik Sanat Günleri’nde, Jale Yılmabaşar, Ayfer Karamani  gibi sanatçılarımızın da aralarında yer alacağı 57 seramik sanatçısı karma sergiye katılacak.

Medeniyetlere başkentlik yapmış olan ve kültürel birikimin zengin bir şekilde yaşandığı İstanbul, bu kez de kültürel mirasımızın önemli bir bölümünü oluşturan seramik sanatının dönemlerini sunmak ve toplumla kaynaşmasını sağlamak için seramik sanatına ev sahipliği yapacak.

Anadolu kültürünün ve sanat tarihimizin en renkli unsurları arasında yer alan seramiğin tüm yönleriyle sergileneceği ve konuşulacağı etkinlik 3 Haziran’a kadar devam edecek.