5 Mayıs 2014 Pazartesi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Logo Tasarım Yarışması

Binlerce yıl öncesinden şehir hayatının izlerine her köşesinde rastlanabilen Manisa ili, ülkemizin tarımsal değerler açısından ilk üç şehrinden birisidir. Son 30 yılda yapılan sanayi atılımı ile şehir, Türkiye’nin ihracat, Avrupa’nın ise en önemli üretim merkezlerinden biri olmuştur.

Tarihin, tarımın, ticaretin ve sanayinin köklü ve güçlü olduğu şehrin 111 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası; görevini, hedefini yansıtacak, işlevsel ve kolay kullanım imkânına sahip yeni logosunu aramaktadır.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal imajını ve kimliğini yansıtacak, anlaşılabilir, özgün, estetik ve akılda kalıcı bir “LOGO” elde edilmesi ve elde edilen logonun Manisa ilinin kimliğini de ön plana çıkartacak şekilde tasarlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca bu yarışma ile genç tasarımcılar içindeki potansiyeli ortaya çıkartarak 111 yıllık bir kurumun logosunu tasarlama şansını yakalayabileceklerdir

Yarışma Takvimi:

Yarışma İlan Tarihi: 3 Nisan 2014
Son Başvuru Tarihi : 20 Mayıs 2014
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 23 Mayıs 2014
İnternet üzerinden Oylama: 26 Mayıs – 2 Haziran 2014 – (Saat 17:00 Mesai bitimine kadar )
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 3 Haziran 2014
Sonuçların Açıklanması: 5 Haziran 2014
Yarışma Jürisi:

Prof. Dr. H. Yakup ÖZTUNA - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Hakan ERTEP - Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı
 Öğretim Görevlisi Ömer DURMAZ -Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevlisi Ekin BOZTAŞ -Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi
 Öğretim Görevlisi Gürol YERALTI -Celal Bayar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi
Katılım Koşulları:

Yarışmaya katılan tasarımların özgün olması temel şarttır. Teslim edilen tasarımın özgün olduğu tasarımcı tarafından kabul ve taahhüt edilmiş sayılır, bu konudaki tüm sorumluluk yarışmacıya aittir.
Yarışma, seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışında amatör-profesyonel tüm tasarımcılara, öğrencilere, kamu ve özel kurumların katılımına açıktır.

Katılım ücretsiz olup yarışmacılar en fazla üç ayrı tasarım ile yarışmaya katılabilirler. Katılım bireysel olabileceği gibi birden fazla kişinin ortak bir çalışması ile de yarışmaya katılım sağlanabilir. Yarışmacıların grup olarak yarışmaya katılması durumunda, tasarım sahiplerinin idare ile ilişkilerinin yürütülmesini teminen tasarım sahiplerinden birinin temsilci olarak belirlemeleri ve yasal temsilcinin yazılı izninin sunulması gerekmektedir. Katılımcının reşit olmaması durumunda, yasal temsilcisinin yazılı izninin sunulması gerekmektedir.
Yarışmaya sunulan tasarımların, Türk Patent Enstitüsünce (TPE) daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış ve daha önce başka yerlerde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Yarışmanın son başvuru tarihi 20 Mayıs 2014 olarak belirlenmiştir. Yarışmaya katılan tasarımlar 23 Mayıs 2014 tarihinde Seçici Kurul değerlendirmesinden geçerek ön elemeye tabii tutulacaktır. Elemeyi geçen altı tasarım internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunulacaktır. İnternet kullanıcıları 26 Mayıs- 2 Haziran 2014 tarihleri arasında http://www.manisatso.org.tr sitesinde yayınlanan tasarımlara oy verebilecekler. Belirtilen tarihler arasında internet sitesi üzerinden en çok oy alan tasarımlar 3 Haziran 2014 tarihinde Seçici Kurul tarafından değerlendirilecektir.

Tasarım tekniğinde şu teknik özelliklere uyulması gerekmektedir:
 Logo tasarımı, renkli ve siyah-beyaz kullanıma uygun olarak, büyültülüp küçültüldüğünde görselliğinin bozulmayacağı ve çok küçük ölçülerde ayrıntılarını kaybetmeyen, çok büyük ölçülerde ise dağınık görünmeyeceği bir biçimde ve her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak tasarımda “Manisa Ticaret ve Sanayi Odası” yazısı ve 1893 tarihi açık ve net bir şekilde kullanılmalıdır.
Logo, bir adet A4 kağıt ve bir CD ya da DVD ile sunulacaktır:
Her tasarım A4 (21 x 29,7cm.) ebadında, beyaz zemin üzerine uzun kenarı 15 cm’yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek, kağıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah-beyaz şekilleri, kısa kenarı 25 mm’den büyük olmayacak şekilde yer alacaktır. Çıktılar, paspartusuz biçimde, karton, fotoblok vb. malzemeye yapıştırılmadan teslim edilecektir
Katılım Şekli ve Adresi:

Elden teslim ya da kargo ile gönderim yapılabilir.
Adres: Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Efendi Mah. Mimar Sinan Bulvarı No: 127 – Yunusemre MANİSA
Ödüller:

Birincilik ödülüne layık görülecek tasarımın sahibine 5.000 TL para ödülü ve Başarı Sertifikası verilecektir.
Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş:

Manisa Ticaret Odası
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi:

Yarışma Şartnamesi
Web: http://www.manisatso.org.tr/
E-Posta:  bilgi@manisatso.org.tr
Adres: Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Efendi Mah. Mimar Sinan Bulvarı No: 127 – Yunusemre MANİSA
Tel: 0236 231 20 45