5 Mayıs 2014 Pazartesi

Wilo 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Pompa sistemler şirketi WILO’nun, içme suyu kaynaklarının azalması ve suyun verimli kullanılması konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ulusal fotoğraf yarışmasının üçüncüsü için start verildi.

Dünyamızın su ekosisteminin doğal bir şekilde işlemesine katkıda bulunmanın günümüzün en önemli konularından biri olduğu gerçeğinden yola çıkan WILO, düzenlediği fotoğraf yarışması ile suyun önemini daha geniş kitlelere duyurmayı, bilinç ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

WILO 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması, “Suya Yön Verenler” teması ile yapılacak. Hayatın kaynağı olan suyun hayatımızdaki yeri ve önemi fotoğraf kareleri ile belgelenecek. Yarışma sonucunda en çarpıcı kareler, 2014 yılının dereceye giren eserleri olarak ödüllendirilecek.

“Su, Dünyanın Her Karesinde – Suya Yön Verenler” konulu yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) desteğiyle düzenliyor. Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açık olarak yapılacak yarışmada son başvuru tarihi 13 Eylül 2014 olarak belirlendi.

Yarışmanın Seçici Kurulu; Fotoğraf Sanatçısı Ali Rıza Akalın, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar (EFIAP), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Fotoğraf Bölümü’nden Nadir Ede, İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç ve WILO Türkiye Pazarlama Müdürü Melis Öner’den oluşuyor.

Yarışma sonucunda birinci olan esere 3000 TL, ikinci esere 2000 TL, üçüncü esere ise 1000 TL ödül verilecek. Yarışmada ayrıca mansiyon ve satın alma dereceleri olacak.

Yarışmanın sonuçları 24 Eylül’de açıklanırken, ödül töreni ve sergi Ekim ayında yapılacak.

Suyun hayatımızdaki yerini en güzel fotoğraflarla belgelemek isteyen WILO, yarışmaya başvuracak tüm fotoğrafçılara, “göster yeteneğini” çağrısında bulunuyor.

Detaylı bilgi için: www.wilofotografyarismasi.com

 WILO 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Takvimi:

13.09.2014 Son Başvuru Tarihi
20.09.2014 Seçici Kurul Değerlendirmesi
24.09.2014 Sonuçların Açıklanması
Ekim 2014  Ödül Töreni, Sergi ve Kokteyl