5 Mart 2015 Perşembe

Anadolu Çizgi Film Yarışması Başvuruları Başladı

Anadolu Çizgi Film (Animasyon) yarışmasına başvurular başladı. Herkesin katılabileceği yarışmada başvurular için son tarih ise 17 Nisan 2015.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya hizmet eden Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Anadolu Çizgi Film Yarışması başladı. Türk Çizgi Film (animasyon) sektörünün ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğini ve rekabet edebilirliğini artırmak ve sektör potansiyeline dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmaya öğrenci, amatör, profesyonel herkes katılabilecek. Başvuru detaylarına www.anadoluanimasyon.com üzerinden ulaşabilir, 17 Nisan 2015 tarihine kadar başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yarışmaya, bireysel veya ekip olarak katılmak mümkün. Ekip olarak katılma durumunda, öncelikli olarak bir ekip sorumlusu seçilecek, ekip sorumlusu ve her bir ekip üyesi yarışma şartnamesinde yer alan ilgili formları ayrı ayrı doldurup imzalayarak başvuru dosyasına ekleyecek.

 Yarışmaya katılacak filmler jenesrik hariç 1-6 dakika arası süreli, dublajları yapılmış, ses, müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve mikslenmiş olarak hazırlanacak ve HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ formatında DVD ortamında sunulacak. Yarışmada Türkçe dublajlı veya Türkçe alt yazılı, 2 ve 3 boyutlu animasyon tekniği ile hazırlanmış çizgi filmler ile yer alınabilecek.

20-24 Nisan tarihlerinde ön elemenin yapılacağı yarışmanın sonuçları 14 Mayıs’ta Eskişehir’de düzenlenen Animasyon Festival’inde açıklanacak. Animasyon Çizgi Film Yarışması ödülleri ise 1.’ye 20 bin TL, 2.’ye 10 bin TL, 3.’ye 5 bin TL.

Halka Açık Tahmin Yarışması!

Yarışmaya başvuran ve ön elemeyi geçen katılımcıların eserleri, yarışmanın web sayfasında yayınlanacak ve halka açık olarak birinciyi tahmin etme yarışması yapılacak. Jürinin seçtiği 1.’lik ödülüne layık eseri doğru olarak tahmin eden 3 kişiye, noter huzurunda yapılacak kura ile tablet hediye edilecek.