11 Mart 2015 Çarşamba

Gümüşhane Şehir Logosu Tasarım Yarışması

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere "Gümüşhane" kimliği altında faaliyet gösteren resmi ya da özel bütün paydaşların, arzu etmeleri halinde her türlü iş ve işlemlerinde kullanmalarını sağlamak üzere kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu önplana çıkartan logo tasarımı gerçekleştirmenin amaçlandığı belirtildi.

Yarışmanın konusunun "Gümüşhane vilayetinin doğal, kültürel ve tarihi kimliğini yansıtmak" olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarışma sayısal daldadır. Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları dışında amatör-profesyonel herkes katılabilir. Tasarımların daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekir. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu beyan dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve her türlü kazanım geri alınır."

Açıklamada, yarışmacılar söz konusu yarışmaya en fazla 5 logo tasarımıyla katılabilirlecekleri belirtilerek, "Tasarımların adlandırılmasında rakamdan oluşan bir rumuz kullanılmalıdır. Zira eserler objektif bir değerlendirme gayesiyle seçici kurul önüne bu rumuzlarla çıkacaktır. Tasarımların genel ahlaka mugayir olmaması ve Gümüşhane'yi yansıtan orijinal bir çalışma olması gerekmektedir. Şehir dışından yarışmaya katılanlar, logo tasarımlarını iadeli taahhütlü göndereceklerdir. Yarışmaya son katılım tarihi 9 Nisan'dır."

Kaynak : AA